Apua lukioon

Teorian yksinkertaistamista sekä vinkkejä ohjelmistojen käyttöön.

Takkuaako lukiomatematiikka? Lähestyvätko YO-kirjoitukset?

Lukiomatematiikan oppimäärä on muuttunut viime vuosien aikana radikaalisti. Kursseihin on tullut uutta sisältöä ja lisäksi oppilaiden tulisi hallita laskinohjelmistojen sekä Abitin käyttö. Myös tehtävät ovat vaikeutuneet ohjelmistojen myötä. Tuntimäärää ei kuitenkaan ole kasvatettu ja siksi matematiikka tuottaa yhä enemmän vaikeuksia. Tämä näkyy myös ylioppilaskirjoitusten tuloksissa: esimerkiksi pitkän matematiikan arvosana M on irronnut viime vuosina noin neljällä oikein tehdyllä tehtävällä kymmenestä mahdollisesta.

Verrattuna peruskouluun, lukion tahti on moninkertaisesti kovempi. Miltei jokaisella tunnilla mennään uuteen asiaan ja kokonainen oppikirja käydään läpi seitsemässä viikossa. Asiat ovat vaikeampia, eikä kaikkia tehtäviä yksinkertaisesti ehditä käydä koulussa läpi. Lisäksi hyvin iso osa asioista vaatii aiempien sisältöjen hallitsemista. Kun aukkoja syntyy, lukion tahdissa mukaan pääseminen käy hankalaksi. Jatkuvat haasteet nielevät lopulta myös motivaation.

Monipuolista apua lukioon, sinun lapsesi tarpeisiin räätälöitynä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä hakea apua. Matikkahelppi tarjoaa lapsellesi laadukasta yksityisopetusta aiheeseen katsomatta. Oppitunneilla vallitsee rento ja lämmin ilmapiiri, mikä takaa loistavan oppimisympäristön. Onpa aihe mikä tahansa, lapsesi oppii jokaisella opetuskerralla jotain. Oivallusten myötä lapsesi pääsee kurssien aiheisiin sisään ja motivaatio kasvaa.

Opetuksessani lapsesi

  • etenee aina omalta tasoltaan alkaen kohti sovittua päämäärää
  • saa mahdollisuuden kysellä apua tehtäviin myös opetuskertojen välissä
  • saa ohjausta laadukkaiden vastausten kirjoittamiseen
  • saa valmennusta laskinohjelmistojen käyttöön ja hyödyntämiseen.
  • saa valmennusta laskinohjelmistojen käyttöön ja hyödyntämiseen.

Laitetaan lapsesi matemaattinen pohja yhdessä kuntoon!